Život jednoho Američana s evropskými kořeny očima Romana Jocha


Roman Joch *1971, český liberálně konzervativní myslitel a politik, v 90. letech minulého století pracoval v Občanském institutu, jehož ředitelem se stal v roce 2003, byl členem ODA a později Konzervativní strany, v roce 2010 se stal poradcem Petra Nečase. Z místa byl v roce 2012 odvolán, je autorem knih Americká zahraniční politika a role USA ve světě (2000), Američtí státníci ve dvacátém století (2001), Proč právě Irák (2003), Frank S. Mayer: Vzpoura proti revoluci dvacátého století (2003), Intelektuál ve veřejném prostoru (2012), Ne, pane premiére (2013).
Stáhnout dialog:

Přinášíme vám stanovisko Romana Jocha k úmrtí amerického politologa Zbigniewa Brzezinského, jenž zesnul 26. 5. 2017 ve svých 89 let.

Dialog byl nahrán v pondělí 5. června 2017 v odpoledne v prostorách CEVRO institutu, Jungmannova 17, Praha 1, Nové Město.

Malý portrét velkého muže

Kdo je Zbigniew Brzezinki? Jeho kořeny vedou do střední Evropy. Jak ovlivnila jeho život? Jaká pouta vytvořila? Jaký impuls mu dala? Co znamenala emigrace do Spojených států pro život a kariéru? Jaké jsou jeho politické postoje obecně a s důrazem k mezinárodní politice? Co znamenal totalitarismus? Jak se uplatnil na akademické sféře? S kým si často vyměňoval své postoje? Komu sloužil? Jak ovlivnil světový pořádek? Jaké jsou vzpomínky Romana Jocha na pana Brzezinského?

One thought on “Život jednoho Američana s evropskými kořeny očima Romana Jocha”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..