Vzácné a o to obohacující


Tomáš Mojzis *1977, duchovní, pastor Remedy International Church Poděbrady, 20 let pobýval v USA, současně provozuje pension Fontána v Poděbradech.
Stáhnout dialog:

Tomas Mojzis, prošel konverzí v Americe a své zkušenosti zvěstování si přivezl do své staronové vlasti. Debatujeme dar času a zaměřili jsme se na prožívání času s přáteli a s Pánem, jenž nám mnohé dal a jemuž jsme vázáni.

Dialog byl nahrán v během jara roku 2019 v prostorách penzionu Fontána – Studentská 300 / 5, Poděbrady, kde sídlí Remedy International Church.

Dar času – čas s přáteli 

Nedílným rozvrhem života je práce, rodina i přátelé. Stabilizují běh jedince. Jak prožívat a oceňovat právě setkání s některým, kdo je mi blízký, vzácný, a právě proto setkání s nimi je darem.

Dar času – čas s Pánem 

Jsou ti, kteří tento pojem neznají, jsou ti, kteří z něj žijí – duchovní, mniši aj. Jaké onen čas má podoby? Prosté i sváteční? Tomas Mojzis často užívá slovo „investovat“. Není lepší pouze „být s“ než „investovat“? Víme, že právě to „být s“ často nevyužíváme k otevření dalších horizontů zdánlivé všednosti.

V dialogu o daru času s Tomasem Mojzisem pokračujeme …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..