Vzácná setkání v Budapešti


Roman Joch *1971, český liberálně konzervativní myslitel a politik, v 90. letech minulého století pracoval v Občanském institutu, jehož ředitelem se stal v roce 2003, byl členem ODA a později Konzervativní strany, v roce 2010 se stal poradcem Petra Nečase. Z místa byl v roce 2012 odvolán, je autorem knih Americká zahraniční politika a role USA ve světě (2000), Američtí státníci ve dvacátém století (2001), Proč právě Irák (2003), Frank S. Mayer: Vzpoura proti revoluci dvacátého století (2003), Intelektuál ve veřejném prostoru (2012), Ne, pane premiére (2013).
Stáhnout dialog:

Budoucnost Evropy – konference o Evropě v Budapešti očima lidí z visegrádského prostoru  

Dialog byl nahrán ve čtvrtek 31.května 2018 v odpoledne v prostorách CEVRO institutu, Jungmannova 17, Praha 1, Nové Město.

Konference o Evropě – úvod

Snahou bylo, aby se lidé veřejného prostoru setkali. Možná šlo o krok k zahájení intenzivnějších kontaktů.

Význam dialogu nejen pro Evropu

Snažme se definovat termín dialog. Co znamená pro naše úvahy o světě? Jak využít dialog v našem životě? Proč v našem životě zní monology, a nejdeme k pojmenování světa skrz slova druhého? Jak se pokoušet o autentický dialog? Jaký je význam politické korektnosti?

Účastníci konference  

Kdo vše se účastnil? Lidé ze středu Evropy, ale i z míst, které byste nečekal.

Témata konference

Co vše se dá spojit s budoucností Evropy? Jistě migrace, propojení ve světě. Dr. Jocha zaujalo téma elektronizace, digitalizace. Tento fenomén se nabízí, neb je kolem nás.

V příštím příspěvku dokončíme pohled na budapešťskou konferenci.  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..